Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукойл зупиняє український завод через не той маршрут нафти

Четвер, 1 жовтня 2009, 14:48

"Лукойл-Одеський нафтопереробний завод" має намір зупинити виробництво через зміну маршруту поставок російської нафти.

Про це кореспондента УНІАН повідомив представник компанії.

"Сьогодні Одеський НПЗ поставили на режим рециркуляції – це передзупинний режим", – сказав він.

За словами співбесідника агентства, через зміну схеми поставок російської нафти з 1 жовтня – з маршруту "Лисичанськ–Кременчук–Одеський НПЗ" на маршрут "32-й км держкордону України з Білоруссю–Броди–Одеський НПЗ" – вартість послуг з транспортування нафти на виході буде більша на 6,5 дол. за тонну.

"Через поставки нафти за новим маршрутом компанія платитиме на 6,5 дол. за тонну більше", – сказав він.

Як повідомлялося, на початку вересня поточного року "Лукойл-Одеський НПЗ" вже заявляв про те, що ВАТ "Укртранснафта" змушує підприємство імпортувати нафту за невигідним маршрутом.

Протягом серпня "Укртранснафта" неодноразово зверталася до компанії з пропозицією перейти на транспортування нафти за маршрутом "32-й км держкордону України з Білоруссю – Одеський НПЗ".

Зокрема, 31 серпня поточного року підприємство одержало чергове офіційне повідомлення про те, що з 1 жовтня поставки нафти на НПЗ здійснюватиметься за новим маршрутом.

При цьому "Укртранснафта" повідомила, що йдеться не про нав`язування нового маршруту, а про можливість транспортування нафти ще одним альтернативним маршрутом.

За інформацією "Укртранснафти", вибір маршруту, яким може здійснюватися транспортування нафти на Одеський НПЗ, залежить від дій російського оператора магістральних нафтопроводів АК "Транснафта".

Одеський НПЗ здатний щороку переробляти 2,8 млн. тонн нафти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування