Ющенко й Медведєв зустрінуться без слів?

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 08:19

Президент Віктор Ющенко дав указівку готувати директиви до зустрічі з російським президентом Дмитром Медведєвим.

Про це повідомило джерело газети "Сегодня" в МЗС України.

Щоправда, самі директиви "конструктивом не вирізняються", зазначає видання.

Так, РНБО розглядає питання про заборону кримській владі давати дозволи на будівництво нових об'єктів для Чорноморського флоту.

"Враховуючи, що ФСБ працює краще СБУ, ці документи напевно вже в Кремлі, тож можна уявити, яке бажання спілкуватися буде в Медведєва. Потиснуть один одному руки, і все спілкування", - передбачає джерело.

Між тим, у Москві негативно сприйняли вислови Ющенка під час прес-конференції в середу, зокрема, про те, що "Росія не хоче бачити його президентом".

"Спілкування тет-а-тет між Медведєвим і Ющенком виключене", - каже депутат Держдуми РФ Сергій Марков.

"Про що можна говорити з людиною, яка ненавидить Росію? Про економічну співпрацю? Та йому потрібна не співпраця, а війна", - вважає російський парламентар.

Малоймовірною називає бесіду двох президентів і джерело в секретаріаті президента України.

"Ющенку не важлива зустріч, важливо показати, що він не боїться Медведєва, звідси й войовничі директиви", - каже джерело.

Раніше в СП також говорили про можливості зустрічі президентів РФ і України у Нью-Йорку, під час сесії Генасамблеї ООН, однак вона залишилася на рівні намірів – жодна сторона таку зустріч в офіційний графік не включила.

9 жовтня Ющенко планує зустрітися з Медведєвим під час саміту голів країн СНД у Кишиневі. Офіційну пропозицію у Кремль ще не надсилали.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування