Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Маріуполь заполонила антиреклама Тимошенко з тирсою. Фото

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 10:59

У Маріуполі з'явилися біл-борди з варіаціями на тему гасла прем'єра Юлії Тимошенко "Вона працює".

На рекламоносіях наклеєна реклама: "Купимо тирсу, лушпиння. Тел...", пише газета "Сегодня".

Знизу підклеєно антирекламу: "Народ працює на бюджет, вона його розтринькує", "Вона бере кредити МВФ, віддавати нам і нашим дітям" та інше.

Подзвонивши за зазначеним телефоном, журналісти запропонували купити мішок тирси. "Ні, ми беремо від п'яти тонн", - відповіла диспетчер підприємства "Стандарт". "Вони нам потрібні для виготовлення опалювальних брикетів", - пояснила вона.

'Усі
Усі фото "Сегодня"

По ходу розмови з'ясовується, що крім брикетів підприємство надає рекламні послуги. "Ми багато чим займаємося... Але до цієї реклами ми ніякого відношення не маємо. Це хтось причепив антирекламу Юлі до нашої реклами", - заявила диспетчер.

Однак на прохання з'єднати з керівництвом жінка відреагувала нервово: "Чого ви до нас причепилися? У нас свобода слова - хто що хоче, те і пише".

Крім того, на вулицях Маріуполя з'явився ще один плакат з відомими словами президента Віктора Ющенка, які він сказав на засіданні РНБО на адресу Тимошенко: "Уряд нахапався кредитів, як сучка блох". І підпис: "Президент Віктор Ющенко".


У штабі БЮТ антирекламу Тимошенко пов'язують з "політичними дурнями", але не уточнюють, з якого штабу.

Голова Асоціації зовнішньої реклами Артем Біденко припускає, що антиреклама Тимошенко - ініціатива когось із місцевих регіоналів. Однак у Партії регіонів це заперечують, вважаючи плакати гнівом народним.

"Було б більше користі, якби Тимошенко сказала виборцям правду, а від усього цього "вона працює" - лише зворотний ефект", - сказала "регіоналка" Ганна Герман.

Джерело ж у рекламних колах Донецька припустило, що у фірми це міг бути такий маркетинговий хід: "Тимошенко в регіоні непопулярна. Тому гасла проти неї відразу привертають увагу і до реклами закупівлі тирси".


Як відомо, Печерський райсуд Києва заборонив антирекламу діяльності Тимошенко. Однак позовів до Апеляційного суду з вимогою скасувати заборону стає все більше.

Крім "регіоналки" Олени Лукаш, їх подали адвокат Олексій Святогор і юрист Української гельсинської спілки В'ячеслав Якубовський.

Жоден з позовів не дійшов до Апеляційного суду (туди їх повинен передати Печерський райсуд). "У понеділок я сама поїду в суд і буду з'ясовувати, з чим пов'язана затримка", - сказала Лукаш. За її словами, рішення суду не загрожує "кривдникам" Тимошенко ні штрафами, ні в'язницею (рекламу можуть просто заборонити розміщувати).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування