Судді-"коляднику" не дають спати крики та співи тюремників

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 12:08

Екс-суддя Ігор Зварич заявляє, що його справа з'явилася в пік політичної нестабільності в країні, коли "на ключових посадах владі були потрібні перевірені люди".

"Я таким не був. Тому і не втягнув суд в авантюру – повернення боргів кредиторам "Нашої України" за їхні внески у виборну кампанію 2007-го у вигляді рішень суду про закріплення за ними земель", - заявив Зварич в інтерв'ю "Газете по-киевски".

За словами Зварича, основною вимогою до нього як до голови суду було "закріплення рішенням апеляційного суду тисяч гектарів землі, лісових угідь у курортних місцевостях за політиками, депутатами, бізнесменами".

"Правильне" вирішення справ, пов'язаних з виборами у Верховну Раду, місцеві ради, майбутніми виборами президента – наступна категорія вимог", - продовжив Зварич.

"Ще одна стосується справ, пов'язаних з розміщенням кадрів на ключові позиції в областях. Зауважте, це в конкретних 8-ми областях України. От чому я був кістою в горлі для Ющенка і його "васалів", - додав суддя.

Зварич розповів про знущання над ним працівниками Генпрокуратури і СБУ: "3 грудня 2008 року мене близько 10 годин тримали і змушували справляти природні потреби в кабінеті".

"У присутності 15 людей, зняли це на відеокамеру, а пізніше крутили цю зйомку по всіх телеканалах України – от це аморально", - заявив суддя.

На питання, чи били його в СІЗО, Зварич відповів: "Поки мене тримають у камері, СБУ, ГПУ, тюремники в будь-який час можуть зробити зі мною все, що захочуть".

"Я абсолютно беззахисний, як і моя родина: дружину погрожують звільнити з роботи, якщо вона не дасть "потрібні" докази для так званого слідства. Слідчі прокуратури Пасулька і Личик незаконно конфісковують майно мого сина", - додав він.

На питання, як він проводить вільний час у СІЗО, Зварич сказав: "Мені не зовсім зрозуміле ваше запитання... "Вільного" часу в Зварича немає ні вдень, ні вночі".

"Ніч наповнена спеціальними криками тюремників, співом, стукотом біля камери з метою не дати заснути", - пояснив суддя.

"Вдень пишу на коліні позовні заяви до суду, звернення до глухих і сліпих високоповажних чиновників, скарги на їхні антиконституційні дії, що ховають у спецчастині СІЗО, генпрокуратурі, не пускаючи їх в суд", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:24
ФДМУ за тиждень провів 8 успішних аукціонів з приватизації на 28,5 мільйонів
19:59
Якою буде освіта у професійних ліцеях і як формуватимуть їхню мережу: відповідає МОН
19:53
"Тиждень чекали": Буданов розповів деталі збиття російського Ту-22
19:49
фотоЗеленський провів нараду біля розбомбленої багатоповерхівки в Дніпрі
19:48
відеоУ Києві рятувальники винесли понад 10 собак і котів із палаючої квартири: 6 тварин загинули
19:35
ЗМІ дізнались, які заходи включатиме новий пакет санкцій проти РФ
19:27
Нідерланди невідкладно дають понад €200 млн на ППО та снаряди для України
19:26
"Під виглядом співробітників Бюро видурювали у людей гроші": ДБР викрило шахрайську схему
19:15
фотоНа Дніпропетровщині ворог атакував рятувальників, коли ті гасили пожежу від обстрілу
19:14
Понад 55% мережі системно важливих банків здатні працювати під час блекауту – НБУ
Усі новини...