Рада або реанімується, або не працюватиме до виборів

П'ятниця, 2 жовтня 2009, 18:34

Наступний тиждень покаже, чи буде парламент працювати під час передвиборчої кампанії.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко (БЮТ), повідомляє прес-служба парламенту.

"Насправді це останні чотири сесійні дні, які дадуть можливість або реанімувати парламент шостого скликання, або поставлять жирну крапку в його діяльності до завершення президентської виборчої кампанії", - вважає він.

Справа в тому, що, згідно із календарним планом, наступне пленарне засідання, у разі, якщо протягом тижня з 6 по 9 жовтня не буде розблоковано діяльність Верховної Ради, і вона не почне ефективно працювати, відбудеться 20 жовтня.

Це співпадає з початком виборчої кампанії і цілком зрозуміло, що на тижні з 20 по 23 жовтня, коли передбачені пленарні засідання, відбудуться з´їзди основних політичних сил, які будуть висувати кандидатів у президенти.

Отож, за словами Томенка, реальна передвиборча кампанія та процедура висунення ще далі відсуне проблеми діяльності парламенту.

"Тому цілком очевидно, що якщо протягом останнього передвиборчого тижня не вдасться розпочати роботу Верховної Ради, то не варто сподіватися, що ефективна робота почнеться під час офіційної виборчої кампанії", - наголосив він.

Коментуючи сам факт блокування парламенту, Томенко сказав, що "можливо, з початком блокування, для декого це і виглядало страшно, потім стало смішно, а тепер уже сумно дивитися на історію з блокуванням, яку організувала Партія регіонів, і тепер не знає як з неї вийти".

"Фактично інструмент блокування став інструментом дискредитації самої Партії регіонів, оскільки соціологічні дослідження засвідчують, що блокування, як інструмент прийняття рішення, не підтримує майже 80% людей", - сказав віце-спікер.

"Цікаво, що такої логіки дій не підтримують і більшість прихильників Партії регіонів", - зазначив Томенко.

Він вважає, що "наступний пленарний тиждень - це остання спроба відновити діяльність парламенту перед виборчою кампанією".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News