Янукович обіцяє "кінець вакарчукам"

Субота, 3 жовтня 2009, 16:13

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович називає "черговою дурістю" рішення уряду, що зобов'язує використовувати в школах у повсякденному житті тільки українську мову.

"Це чергова дурість і це чергова можливість передбачити ту політику, яку проводитиме Юлія Тимошенко, якщо щось трапиться, і якесь чудо буде, що вона прийде до влади", - сказав він в інтерв'ю журналістам в Одесі.

Коментуючи таке рішення Кабінету міністрів, він зазначив, що не можна принижувати людей, що звикли розмовляти рідною мовою.

Він також зазначив, що таке рішення не буде підтримано в суспільстві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Така політика не може підтримуватися українським народом", - резюмував він.

Також Янукович заявив, що ніколи не дозволить "принижувати і знищувати російськомовне населення", повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Кінець вакарчукам прийде вже незабаром", - сказав Янукович, і пообіцяв: "Як тільки ми прийдемо до влади, буде ратифікована Європейська Хартія регіональних мов або мов меншостей, і розвиток культури народів, що населяють Україну, одержить належну державну підтримку".

Він підкреслив, що нинішня політика відносин з Росією буде в корені змінена, і "братерські слов'янські народи будуть жити за законами дружби, добросусідства і взаємовигідного економічного співробітництва".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування