Ющенко попросив написати список вимог до Тимошенко

Неділя, 4 жовтня 2009, 11:39

Президент Віктор Ющенко вважає, що урядова аграрна політика у 2010 році має стати більш ефективною.

Про це глава держави сказав під час зустрічі з представниками аграрного сектору та активом Борівського району Харківської області, повідомляє його прес-служба.

Передумовою для розвитку галузі президент назвав насамперед відмову від спроб адміністративного регулювання, до якого неодноразово вдавався чинний уряд. Як приклад Ющенко назвав запровадження квот на експорт олії та зерна.

"Без чесної ринкової ціни відтворити економіку села неможливо", - переконаний президент.

Говорячи про помилки в урядовій аграрній політиці, він назвав неадекватну, особливо в умовах адміністративного встановлення цін на продукцію галузі, бюджетну підтримку АПК, зокрема недофінансування компенсацій та дотацій виробникам агропродукції.

Президент констатував, що на 2010 рік урядом заплановано підтримку АПК на рівні 3,333 млрд. грн., що втричі менше від рівня нинішнього року, причому більшість коштів знову заплановано у Стабфонді, через що виникають серйозні ризики щодо їх невиплати.

"З таким бюджетним підходом неможливо змиритися як з концепцією року", - наголосив Ющенко.

Відтак він закликав аграріїв стати більш активними учасниками розробки урядової політики, яка стосується їхнього сектору, і сформувати список основних вимог до уряду з 10-12 пунктів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування