Пентагон: Україна сама собі створює проблеми

Неділя, 4 жовтня 2009, 21:20

На шляху до НАТО Україна сама собі створює багато перешкод.

Про це заявив заступник міністра оборони США Олександр Вершбоу в ефірі телеканалу Інтер.

"У США є далекосяжні плани допомагати Україні. Але багато перешкод країна створює собі сама", - зазначив він.

"Через те, що Верховна Рада не змогла ухвалити необхідні закони, нам довелося скасувати проведення двох важливих військових навчань, які є частиною програми НАТО "Партнерство заради миру", - заявив заступник голови Пентагону.

"Таким чином, Україна втратила можливість поліпшити стандарти своєї армії. Сподіваємося, що таке більше не повториться", - сказав Вершбоу.

Він зазначив, що "членство в НАТО - це політичне рішення, яке має прийняти український народ, але співпраця з НАТО необхідна у будь-якому випадку".

Коментуючи перегляд Сполученими Штатами планів щодо ПРО, Вершбоу заявив: "Через десять років ця нова система буде включати елементи ПРО, які будуть базуватися і на морі, і на суші".

"Сухопутні системи на ранніх стадіях будуть встановлені у Південно-Східній Європі. Пізніше - у Центральній та Північній Європі. Польща - перший кандидат на розміщення елементів нової системи ПРО. Тобто не було ніяких поступок (Росії). Ми не йдемо зі Східної Європи", - підкреслив він.

Крім того, заступник глави Пентагону зазначив, що "США дуже чітко заявили про неприйнятність визнання Абхазії і Південної Осетії".

"Ми виступаємо за територіальну цілісність Грузії і продовжуємо співпрацю з грузинською армією", - сказав Вершбоу.

"Ми не приймаємо створення Росією так званих зон особливих інтересів", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...