Скрипка: "Я зробив зустрічну пропозицію Тимошенко"

Понеділок, 5 жовтня 2009, 09:39

Співак Олег Скрипка відмовився брати участь у турі на підтримку прем'єра Юлії Тимошенко радше через розчарування у політиках, а не через ідеологію.

"Зі мною зв'язалися представники штабу (Тимошенко) і запропонували взяти участь у турі. Я вивчив особливості туру, його форму, меседжі, порадився з колективом "ВВ" – і ми відмовилися", - сказав він в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Я знаю, що, крім нас, відповіли "ні" ще кілька рок-команд. Причина відмови не в самому кандидаті чи ідеології туру, а, швидше, в утомі й розчаруванні суспільства. Зараз, навіть якщо промовляти зі сцени правильні речі й від щирого серця, вони не спрацюють, бо люди вже мало чому вірять", - пояснив Скрипка.

На запитання про те, як тоді можна донести ці "правильні речі", співак відповів:

"Ми ж уже стріляні вовки. Я пройшов не через одну барикаду і зрозумів, що в таких ситуаціях у народу намагаються викликати симпатію чи антипатію до конкретної особистості. А це емоції однієї хвилини і найчастіше неконструктивні".

"Мені здається, найкращий вибір у даній ситуації – не говорити, а робити те, що потрібно людям. Час, зекономлений у підсумку, можна використовувати, працюючи над записом пісень і зйомками кліпів. Зараз у нас з'явилася можливість реалізувати довгоочікуваний проект, від чого, вважаю, усі тільки виграють", - сказав Скрипка.

Коментуючи згоду на участь у турі багатьох інших артистів, лідер рок-групи "Воплі Відоплясова" зазначив: "Це їхній вибір".

"Зараз громадськість накинулася на них – мовляв, їм тільки б грошей заробити. Але якби мета була тільки в тому, щоб заробити грошей, музиканти працювали б у нафтових компаніях. Ми ж, у першу чергу, артисти, і кожна зустріч із глядачем для нас – величезна радість. Враховуючи, що кількість концертів через кризу різко скоротилася, гріх не скористатися таким шансом і не зустрітися з публікою", - сказав Скрипка.

На запитання, чи цілковито його гурт відмовився від співпраці з Тимошенко, він відповів:

"Я зробив зустрічну ділову пропозицію штабу Юлії Тимошенко – провести фестиваль "Рок Січ" по всій Україні і допомогти пропагувати його. І моя ініціатива була підтримана".

"Досі "Рок Січ" проходив лише в Києві, а тепер проходить на виїзді в декількох містах України (перший концерт фестивалю відбувся в неділю в Кам'янець-Подільському)", - зазначив Скрипка, а на запитання про агітацію сказав:

"Рок Січ" – самодостатня подія, і вона пройде в тій формі, у якій має пройти рок-фестиваль. Але на будь-якому заході усі знають, хто його спонсорує і підтримує, кому ми дякуємо за те, що свято відбулося. Так що, зрозуміло, буде символіка політичної сили, яка підтримала проект".

Як відомо, під час виборів президента в 2004 році "ВВ" виступали на Майдані на підтримку Віктора Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News