Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко просить губернаторів вмовити Ющенка на один дзвінок

Понеділок, 5 жовтня 2009, 11:35

Прем’єр Юлія Тимошенко звинувачує президента Віктора Ющенка у блокуванні через Нацбанк рефінансування Ощадбанку в розмірі 1,2 млрд. грн.

Про це вона заявила на селекторній нараді з питань підготовки підприємств теплокомуненерго та житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період, повідомляє УНІАН.

Тимошенко нагадала, що ці гроші планувалося спрямувати на кредитування підприємств теплокомуненерго для розрахунків за природний газ перед "Нафтогаз України".

"Нацбанк дає 20 млрд. грн. рефінансування приватним банкам, дрібним, у яких прослідковується інтерес вищої верхівки Нацбанку, і в той же час, за командою керівника держави, не проводиться рефінансування Ощадбанку на мінімальну суму 1,2 млрд. грн.", - обурилась Тимошенко.

"Уряд має 100-відсоткову готовність провести розрахунки через Ощадбанк за використані природний газ та тепло", - сказала прем’єр.

Тимошенко звернулася до губернаторів з проханням поінформувати про це президента:

"Якщо ви сьогодні матимете зустріч з президентом країни, передайте, будь ласка, всю необхідну інформацію, про готовність уряду, всієї системи теплокомуненерго, провести розрахунки через Ощадбанк для того, щоб ми на початок опалювального періоду вийшли без жодної копійки боргу".

"І це залежить від того, наскільки ви зможете переконати президента, зробити один телефонний дзвінок, більше нічого не потрібно і тема по всій країні буде закрита", - додала вона.

На думку Тимошенко, зараз для нормальної підготовки до роботи теплокомуненерго та ЖКГ в осінньо-зимових умовах є тільки один ризик.

"Цей ризик – це розрахунок теплокомуненерго за природний газ з "Нафтогазом". Якщо ми з вами осилимо це питання, якщо та модель, яку ми підготували для розрахунків, буде втілено в життя, через Ощадбанк, ми будемо мати повну відсутність будь-якої проблематики", - переконана Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування