Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин обіцяє не "здавати" Яценюка Медведьку

Понеділок, 5 жовтня 2009, 13:33

Спікер Володимир Литвин не буде звертатися до Генпрокуратури щодо нецільового використання коштів його попередником Арсенієм Яценюком на впровадження нової системи "Рада".

Про це він сказав, коментуючи відповідний заклик регіоналів.

Литвин вчергове нагадав, що регламентний комітет, "судячи з усього, зробив висновок про нецільове використання коштів ще влітку минулого року, але до цього часу чекали, і ніхто нікуди не звертався".

"Тут є делікатний момент – це буде виглядати так, начебто я борюся з одним з претендентів на посаду президента. Хочуть мене втягнути у з’ясування стосунків. Скажу відверто, особливого бажання з’ясовувати стосунки у мене особисто немає, але треба побачити ці документи, бо у мене їх не було", - сказав він.

Крім того, Литвин зазначив, що дочекається висновку регламентного комітету, перед тим, як підписати розпорядження про введення нової системи "Рада" в експлуатацію.

На репліку про те, що регламентний комітет очолює представник Партії регіонів, якій не вигідно, щоб "Рада-3" запрацювала, він сказав, що у комітеті рівноцінно представлені представники різних фракцій.

За словами Литвина, він ще раз звернувся до розробників системи "Рада" з проханням дати експертну оцінку підготовці її до роботи.

"Після того, як я побачив, як депутати працюють з цією системою за допомогою телефонних апаратів і таке інших. Я знову звернувся до розробників і до відповідних підрозділів апарату Верховної Ради з проханням надати мені остаточне заключення, чи надійна ця система", - сказав він.

"Розробник стверджує, що ця система надійна. Треба тримати дві руки 10 секунд на пульті. Я у п’ятницю отримав усі ці документи. Зараз я ще раз їх подивлюся. Передам до регламентного комітету з тим, щоб після рішення я мав можливість підписати відповідне розпорядження", - додав спікер.

Як відомо, після встановлення системи "Рада-3" депутати звинуватили тодішнього спікера Арсенія Яценюка у нецільовому використанні коштів. Зокрема, Яценюк використав для встановлення системи гроші з бюджету, які зекономив, літаючи у відрядження рейсовими літаками замість чартерів.

На переконання депутатів, усі зекономлені таким чином кошти мали залишатися у бюджеті, а гроші на встановлення системи "Рада" мали бути прописані окремою статтею, або виділені розпорядженням Верховної Ради під конкретну мету.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...