Тимошенко пообіцяла директорам шкіл місця у списку

Понеділок, 5 жовтня 2009, 19:36

Прем'єр Юлія Тимошенко має намір більш активно включати до виборчих списків представників освіти.

Про це вона заявила, виступаючи на позачерговому засіданні уряду, присвяченому питанням освіти у Києві.

"Я планую на наступні парламентські вибори, і вибори у місцеві органи самоврядування лобіювати залучення директорів шкіл і працівників освіти (у виборчі списки)", - заявила Тимошенко.

За її словами, нинішній склад парламенту слабо репрезентує освітню галузь країни, і це негативно позначається на лобіюванні інтересів освіти у Верховній Раді

"Одні напрямки і галузі мають потужне лобі... А освіта та охорона здоров'я фактично на весь парламент знайдеться три-чотири лобісти. Тому деякі галузі недофінансовані, а деякі перефінансовані", - вважає прем'єр.

Крім того, вона заявила, що уряд вивчить можливість надання директорам середніх освітніх шкіл статусу державних службовців.

"Абсолютно логічним видається надання статусу держслужбовців директорам шкіл. Нам необхідно апробувати це, подивитися як це вплине на державні фінанси", - сказала Тимошенко.

За її словами, відповідної роботою займеться рада директорів шкіл при Кабміні, чисельний склад якої затверджено на засіданні у понеділок, а також Мінфін.

Крім того, за словами прем'єра, уряду необхідно проаналізувати можливість збільшення заробітної плати класним керівникам і провести відповідну роботу.

Прем'єр зазначила, що у 2010 році уряд має намір збільшити обсяг оплати праці вчителям в середньому на 32,5%, з яких збільшення на 22% заплановано відразу з початку року.

В Україні 20145 директорів шкіл.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування