У НУ-НС шкодують, що Росії залишили голос

Понеділок, 5 жовтня 2009, 20:16

Депутат від НУ-НС Ольга Герасим’юк засудила непідтримку пропозиції позбавити Росію права голосу в ПАРЄ за дії у Південній Осетії.

Таку ініціативу було висунуто через невиконання Росією попередніх резолюцій ПАРЄ з цього питання. Герасим’юк заявила, що це означає кризу в самій Раді Європи.

Член української делегації в Парламентській асамблеї Раді Європи зазначила, що у схваленій 29 вересня депутатами ПАРЄ доповіді "Війна між Грузією та Росією: ситуація через рік" висловлюється стурбованість тиском, що чиниться в Абхазії та Південній Осетії і може призвести до дестабілізації ситуації.

За її словами, асамблея засудила етнічні чистки грузин в Південній Осетії під час і після минулорічної війни.

Також Герасим’юк повідомила, що ПАРЄ висловила жаль з приводу відмови Росії, Абхазії і Південної Осетії допустити у ці регіони представників моніторингової місії Євросоюзу, а також з приводу блокування Росією в ООН та ОБСЄ питань стосовно продовження мандату місій спостерігачів цих організацій в Грузії.

За її словами, крім цього ПАРЄ висловила жаль з приводу того, що Росія так і не виконала попередні рекомендації Ради Європи щодо наслідків війни з Грузією.

Депутат також розкритикувала доповідь швейцарського депутата Андреаса Гросса з цього питання, додавши, що його призначення доповідачем лобіювалося представниками російської делегації.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування