Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче повернути Україну додому

Понеділок, 5 жовтня 2009, 21:33

Україна залишається надійним торговельним партнером та інвестиційно привабливим ринком.

Про це заявив президент Віктор Ющенко під час регіонального засідання інвесторів фондів, керованих компанією Horizon Capital, повідомляє прес-служба глави держави.

"Одна із наймодерновіших економік, яка може виникнути в Європі в ближчі 5 років – це українська економіка", - сказав він, відзначивши ту важливу роль, яку можуть відіграти в розкритті нашого потенціалу зусилля інвесторів.

Ющенко зауважив, що за останні 4-5 років "Україна вийшла на високу належну макроекономічну культуру, в рамках якої можна говорити про стабільні постійні інвестиції".

Він звернув окрему увагу на те, що наразі нам вдалося врегулювати проблему платіжного балансу.

Найголовнішою поточною проблемою в контексті подолання кризових явищ Ющенко назвав слабку бюджетну політику, незбалансованість держбюджету-2009, а також дефіцит бюджетів "Нафтогазу" і Пенсійного фонду.

Президент наголосив, що при формуванні бюджету-2010 не повинні повторюватися помилки бюджету-2009.

Ющенко назвав "політикою охолодження економіки" ситуацію, за якої уряд вилучає з економіки обігові кошти для покриття дефіциту бюджету.

На жаль, констатував він, наразі "економіка стала заручником політики - сьогодні в економічній сфері приймається більше популістських, ніж хороших прикладних ринкових рішень".

Говорячи про суттєві позитивні зрушення, що відбулися з 2004 року у зовнішньо- та внутрішньоекономічній політиці, президент зокрема згадав про визнання нашої економіки ринковою, скасування поправки Джексона-Веніка і набуття у 2008 році повноправного членства в СОТ.

Ще одним важливим кроком, на думку Ющенка, є створення зони вільної торгівлі з ЄС в рамках угоди про асоціацію.

"Для мене як для президента організація сучасного прозорого конкурентного ринку – це надмета. Моя місія як політика є дуже простою – я хочу повернути Україну додому, у Європу", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування