Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму збирають сили на справи проти Луценка і Москаля

Вівторок, 6 жовтня 2009, 10:15

У Криму збирають підписи під вимогою притягти до кримінальної відповідальності голову МВС Юрія Луценка та керівника кримської міліції Геннадія Москаля.

Як повідомляє Радіо "Свобода", навпроти Головного управління МВС у Криму стоять два намети, в яких іде збір підписів із відповідною вимогою до Генпрокуратури.

За словами представниці Центру захисту прав людини "Свобода", зібрано майже триста підписів із вимогою притягти до кримінальної відповідальності Луценка і Москаля.

Організатор акції – ізраїльський юрист Марк Бен-Наїм, який мешкає в Севастополі, – уточнив: зібрали вже тисячу підписів.

За його словами, Луценко і Москаль утворили "злочинне угруповання", і тепер "українська міліція займається лише замовними вбивствами, вимаганням, пограбуванням, хабарами та порушенням прав людини".

Бен-Наїм також стверджує, що в міліції вже не приймають заяв від громадян, які потерпіли від злочинців.

Звернення про це з підписами кримчан ближчими днями обіцяють надіслати до Генпрокуратури.

А депутат Верховної Ради Криму від фракції "Союз" Микола Котляревський, відомий неоднозначною репутацією і тривалим перебуванням під арештом, уже надіслав свою заяву на ім’я генпрокурора Олександра Медведька з проханням "звернути увагу на діяльність начальника кримської міліції Геннадія Москаля".

Котляревський занепокоєний тим, що на посаду начальника Головного управління МВС у Криму призначили людину, яка, за його словами, "замішана у багатьох скандалах".

Одночасно своє розслідування діяльності кримської міліції розпочала омбудсмен Ніна Карпачова.

Днями відділ громадських зв’язків кримської міліції поширив заяву Москаля, в якій той закликав голову ВР Криму Анатолія Гриценка виділити з резервного фонду кошти для купівлі теплих наметів і одягу для Бен-Наїма та його прихильників – нібито через холоди, що наближаються. За словами Москаля, міліції відомо, хто й чому фінансує протести проти неї.

А Радіо "Свобода" Москаль сказав, що "втопився б у річці Салгір" (яка переважно глибиною до коліна), якби пов’язані з криміналом чиновники та юристи схвалювали його дії. Він заявив, що його призначення начальником кримської міліції викликало переляк у злочинному світі – і всі "атаки" на нього свідчать, що він чинить правильно.

Москаль також повідомив, що попросив голову Служби безпеки України підтвердити чи спростувати інформацію про порушення CБУ кримінальних справ проти нього, про наявність яких заявляє низка кримських депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування