Азаров: На підвищення пенсій у Тимошенко грошей немає, а на вояжі – є

Вівторок, 6 жовтня 2009, 10:42

Партія регіонів пропонує розглянути проект держбюджету-2010 і повернути його уряду.

Про це заявив член фракції Партії регіонів Микола Азаров під час виступу в парламенті.

"Ситуація з бюджетом катастрофічна. Не дивлячись на слова про виконання бюджету на 100 і більше відсотків, за 9 місяців зібрано 107 мільярдів, а до кінця року треба зібрати 185", - зауважив Азаров.

"Мені важко бачити, що прийде грудень і січень, коли доведеться визнати очевидне - бюджет цього року провалено, оскільки він від початку був нереалістичний", - додав депутат.

Азаров відзначив "дивну річ": "Грошей на підвищення соцстандартів в уряду немає. Але знаходяться гроші на реалізацію різних програм, проведення семінарів, вояжі по країні, чисельні наради, вибіркове підвищення зарплат".

"Чомусь раптом перейнялись рівнем зарплат окремих категорій громадян, які мають особливе відношення до виборчого процесу", - підкреслив депутат.

"І на це гроші знаходяться, а от на підвищення мінімальних пенсій грошей немає", - додав він.

Крім того, Азаров звернув увагу на те, що "у вересні уряд, у якого немає грошей, чомусь раптом знайшов колосальну суму – 7,1 мільярди гривень (запитайте у прем’єра, звідки раптом у вересні знайшлося понад 7 мільярдів) на так зване відшкодування ПДВ".

"А ще запитайте, скільки було заплановано цього року на відшкодування ПДВ. І ви дізнаєтесь, що вже відшкодували більше 30 мільярдів при плані 29 мільярдів", - заявив депутат.

"Поцікавтеся, чому відшкодування ПДВ у нас вдвічі більше ніж минулого року, якщо експорт у країні упав рівно вдвічі", - продовжив Азаров.

"Давайте зараз підтримаємо закон про соцстандарти. А також розглянемо і повернемо уряду абсолютно нереалістичний бюджет", - додав він.

Раніше Тимошенко пообіцяла підвищення зарплат листоношам. Як відомо, вони зазвичай розносять пенсії у селі і розповідають стареньким останні новини.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування