Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Начальник генштабу покидає армію через проблеми з фінансами?

Вівторок, 6 жовтня 2009, 11:59

Начальник Генерального штабу Збройних сил Сергій Кириченко дійсно подав заяву про відставку через погіршення здоров'я.

"Він підтвердив документами, що стан його здоров'я не дозволяє залишатися на своїй посаді", - підтвердив газеті "Дело" інформацію про звільнення шефа представник керівного складу Генштабу армії, який побажав залишитися неназваним.

Сам Кириченко сказав газеті "Комерсант-Україна": "Є час, коли вступають на посаду, а є час, коли її покидають. Не буває нічого вічного. Усе відбувається в рамках проблем і життєвих обставин".

Він каже, що причина рішення залишити посаду – стан здоров'я. Рапорт він ще не подавав, але думає зробити це.

"Можете зазначити, що в начальника Генерального штабу з'явилася думка, чи не надто довго він знаходиться на своїй посаді", - сказав Кириченко.

Для того щоб відпустити Кириченка з посади, необхідний указ президента, яким, відповідно до закону, призначається і звільняється начальник Генштабу армії.

Однак Кириченко з 6 жовтня вже пішов на лікарняний, до виконання обов'язків начальника Генштабу приступив перший заступник Кириченка Геннадій Воробйов.

Рішення про відставку Кириченка за часом співпало з проведенням перевірки Контрольно-ревізійним управлінням у Міністерстві оборони, пише "Дело".

Як повідомив днями газеті керівник ГоловКРУ Микола Сивульський, його підлеглі в даний час проводять фінансову перевірку Генштабу армії.

Крім того, контролери перевіряють, як були витрачені кошти, виділені на проведення військового параду 24 серпня, додала директор департаменту контролю в сфері органів влади й оборони КРУ Людмила Гуцалюк.

При цьому вона запевнила, що між перевіркою КРУ і відставкою генерала немає зв'язку.

"Результати перевірки в Генштабі набагато кращі, ніж по Міністерству оборони в цілому. Встановлені порушення в Генеральному штабі – незначні", - каже співробітниця КРУ. За її словами, перевірка вже практично завершена.

Водночас, у фінансовому департаменті Міноборони раніше заявляли, що 9 жовтня закінчаться кошти на фінансування армії. Лише на осінній призов не вистачає 110 млн. грн.

"Щоб хоча б мінімально забезпечувати потреби збройних сил, Мінфін зараз працює в режимі тришкіного каптану: тут відрізали, тут додали, з грудня фінансування переноситься на жовтень", - розповідає представник Генштабу.

У Генштабі негласно визнають, що саме проблеми з фінансуванням можуть бути основною причиною відставки Кириченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...