Турчинов: Бажання Януковича доведеться виконувати через емісію гривні

Вівторок, 6 жовтня 2009, 13:22

Перший віце-прем’єр Олександр Турчинов вважає, що ухвалення закону про підвищення соцстандартів зруйнує фінансову систему країни.

Про це він сказав на брифінгу у Верховній Раді у вівторок.

"Це не просто популізм, це системна робота, скерована на повну дестабілізацію фінансової системи України", - сказав Турчинов.

За його словами, цей законопроект не підкріплений положеннями про забезпечення витрат на підвищення соцстандартів коштами.

Тому, за словами Турчинова, у випадку ухвалення закону забезпечувати дані витрати доведеться шляхом емісії гривні.

"Це може остаточно знищити гривню та розбалансувати фінанси в Україні", - сказав він.

Турчинов додав, що під час переговорів уряду з профспілками і роботодавцями, власники підприємств від Партії регіонів зверталися з проханням "ні в якому разі не підвищувати у цьому році соцстандарти, тому що це призведе до зупинки підприємств, які не мають відповідного фінансового забезпечення, що у свою чергу призведе до безробіття".

У свою чергу регіонал Олександр Єфремов, який виступив після Турчинова, наголосив на непоінформованості першого віце-прем’єра про хід справ.

Він нагадав, що експерти з робочої групи сформували пропозиції щодо забезпечення коштами витрат на підвищення соцстандартів.

Єфремов також нагадав виступ керівників підприємств від Партії регіонів, які повідомили про рівень зарплат для своїх працівників.

"Тоді вони сказали, що підтримують рішення депутатів від Партії регіонів з приводу підвищення соцстандартів. І якщо сьогодні уряд платив би усім прошаркам населення хоча б 50% від того, що виплачується на цих підприємствах, то країна жила б по-іншому", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування