У Ющенка кажуть про дефіцит у "Нафтогазі", а там обіцяють вчасну розплату

Вівторок, 6 жовтня 2009, 14:16

У НАК "Нафтогаз України" недостатньо власних коштів для проведення розрахунків за імпортний газ.

Про це заявив представник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський на прес-конференції, повідомляють "Українські новини".

"За газ, імпортований у вересні місяці, НАК "Нафтогаз України" знову буде вимушений розраховуватися значною мірою за рахунок залучених коштів, оскільки коштів, отриманих у результаті профільної безпосередньої діяльності, у компанії не вистачає", - сказав Соколовський.

Він спрогнозував, що в 4-му кварталі "Нафтогазу" доведеться в той чи інший спосіб залучати додаткові ресурси для розрахунків за газ, з огляду на ту ситуацію, що компанія змушена імпортувати в останній декаді року близько 14 млрд. куб. м для того, щоб вийти на мінімальний законтрактований обсяг імпорту (32 млрд. куб. м).

Водночас, прес-секретар "Нафтогазу" Валентин Землянський заявив "Українській правді", що у вівторок, 6 жовтня, компанія в повному обсязі розрахується з "Газпромом" за вересневі поставки газу.

"Нафтогаз України" сьогодні розрахується в повному обсязі й вчасно, як це передбачено контрактом", - сказав він.

Як повідомив Землянський на прес-конференції, обсяг імпорту за вересень становив до 2 млрд. куб. м, обсяг платежу – до 400 млн. доларів (з огляду на ціну газу на 3-й квартал 198,34 долара за 1000 куб. м).

За попередніми даними НАК, ціна газу в 4-м кварталі становитиме 208-209 доларів за 1000 куб. м.

"Орієнтовно, 208-209 доларів за 1 тисячу кубометрів. Попередня вартість така", - сказав Землянський.

Він додав, що в 4-му кварталі "Нафтогаз" планує купити близько 14 млрд. кубометрів російського газу, за який розраховуватиметься "за рахунок основної діяльності", інформує УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування