Джига заступився за Тедеєва і "пройшовся" по Луценку

Вівторок, 6 жовтня 2009, 16:29

Ельбрус Тедеєв не належав до жодних злочинних угруповань, заявляє його соратник, депутат-"регіонал" Микола Джига.

Про це Джига заявив в інтерв'ю "Фактам і коментарям", реагуючи на слова голови МВС Юрія Луценка про те, що Тедеєв був на міліцейському обліку як член угруповання Бориса Савлохова, а Джига, очолюючи при голові МВС Юрії Смирнові ГУБОЗ, зняв його з обліку.

"М'яко кажучи, Луценко сказав неправду. По-перше, я не був при Смирнові начальником ГУБОЗ, а по-друге, Ельбрус Тедеєв не належав ані до банди Савлохова, ані до якихось інших угруповань. У цієї людини (Тедеєва) немає кримінального минулого", - стверджує Джига.

Він наголосив, що Савлохов був відомим тренером, і його вихованці, у числі яких і триразовий олімпійський чемпіон Ельбрус Тедеєв, "про злочинну діяльність Савлохова і не здогадувалися", "ніколи не були пов'язані з криміналом".

За словами Джиги, Тедеєв "ніколи не належав" до злочинної групи Савлохова, якого в 2000 році засудили до семи років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

заява Луценка про зворотнє, а також розміщення на сайтах копій протоколів допиту учасників розбірок у Голосіївському парку, інших матеріалів слідства й коментарів міністра до них – це порушення презумпції невинуватості і таємниці слідства, це приниження людської гідності", - заявив Джига.

"Врешті-решт, це аморально. Повірте, жоден професіонал так вчиняти не може. Міністр внутрішніх справ не знає того, що знають першокурсники юридичних коледжів: винною людину може назвати лише суд", - підкреслив він.

На думку Джиги, Луценко намагається "сформувати в людей негативну думку про опонентів" напередодні виборів, не розбираючись, винна людина чи ні.

"Луценко, за великим рахунком, забув, що він обслуговує не одну якусь політичну силу, а очолює відомство, яке відповідає за безпеку всіх громадян країни", - наголосив Джига, за словами якого попередні "голосні заяви" Луценка "виявилися пустишками, а справи – шиті білими нитками".

"Регіонал" також заявив, що хоча його соратник Борис Колесніков виправданий і справу, порушену проти нього у 2005 році, суд визнав сфальсифікованою, а "син і батько Пенчуки зізналися, що звели наклеп на Колеснікова під диктовку Луценка чи його людей, Юрій Віталійович так і не відповів перед законом за свої дії".

"Міліція перестає бути правоохоронною структурою, а поступово перетворюється в силовий інструмент для задоволення приватних і політичних інтересів і, що найстрашніше, вона перетворюється в репресивну структуру", - стверджує Джига.

"Невгамовну енергію міністра потрібно спрямувати на забезпечення правопорядку в країні і безпеки людей, а не на утримання своїх позицій у політиці. Незабезпечення безпеки громадян – це ж посадовий злочин", - заявив також він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...