Джига через Тимошенко кинув палити, а в МВС - "ні ногою"

Вівторок, 6 жовтня 2009, 17:16

Депутат від Партії регіонів Микола Джига виключає можливість того, що він очолить Міністерство внутрішніх справ після Юрія Луценка.

"У МВС добровільно – ні ногою", - заявив він в інтерв'ю "Фактам і коментарям" у відповідь на подібні припущення.

"Я віддав цій структурі 36 років, більшу частину свого життя. З мене досить", - додав Джига.

Він підтвердив, що йому "пропонували стати заступником Луценка".

"Однак повернення в МВС не входить у мої плани. Тоді, щоб мені не допікали, я вимкнув усі телефони і не вмикав їх", - розповів Джига.

"До того ж я звик працювати з професіоналами, розмовляти з ними однією мовою. А Юрія Віталійовича (Луценка) перенавчати вже пізно", - заявив він.

Джига зазначає, що в міліції ще є професіонали, які змогли б очолити МВС, незважаючи на те, що "міліція сьогодні вбога: матеріально-технічне забезпечення ніяке, зарплати невиправдано низькі" – і це "комусь сьогодні вигідно".

На думку "регіонала", голови МВС у "опозиційному уряді", міліції під час президентських виборів "буде несолодко".

"Усі ЗМІ цитували заяву Луценка про те, кого з кандидатів він буде підтримувати. Жоден попередній міністр внутрішніх справ не дозволяв собі подібних публічних висловлювань", - зазначив Джига.

"Згадайте: за одну лише фразу, здається, щось на зразок "якщо наші переможуть", промовлену в досить вузькому колі і без указівки прізвища, голову МВС Білоконя мордували декілька років. І преса в тому числі", - нагадав він.

"А Луценко дозволяє собі що завгодно, особливо не переймаючись, що і де говорити і які в зв'язку з цим будуть наслідки для його підлеглих, суспільства, держави", - обурився Джига.

Відповідаючи на запитання про відносини з прем'єром Юлією Тимошенко, "регіонал" зізнався, що за свого перебування начальником міліції Кіровоградської області в 1996 році сприяв, "лише законними методами, її перемозі на довиборах у парламент".

"Якось при зустрічі вона мене запитує: "Чому ви палите? Хіба без цього не можна обійтися?" Я їй відповів: "Якщо ви переможете на виборах, я кину палити". Вона перемогла, і я кинув. З тих пір ніколи цигарку в руках не тримав", - зізналася Джига.

Зараз же, за його словами, він із Тимошенко не спілкується: "У кожного з нас у житті своя дорога".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...