Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" обіцяють завернути бюджет Тимошенко

Вівторок, 6 жовтня 2009, 17:20

Проект держбюджету на 2010 рік, у випадку його представлення у Верховній Раді у вівторок, буде відправлено уряду на доопрацювання.

Таку думку висловив перший віце-спікер, член Партії регіонів Олександр Лавринович, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я можу прогнозувати, що у випадку, якщо сьогодні ми встигнемо розглянути проект закону про держбюджет на наступний рік, то може бути рішення, що він буде відправлений на доопрацювання уряду", - заявив він в ефірі телеканалу "Рада".

Лавринович підкреслив, що Партія регіонів не голосуватиме за проект держбюджету-2010, оскільки даний законопроект поданий з порушеннями діючої Конституції і Бюджетного кодексу.

"Він (проект закону про держбюджет на 2010 рік) сформований на тій нормативній базі, що відсутня в Україні", - пояснив перший віце-спікер.

При цьому він підкреслив, що парламент розпочав спробу змінити Бюджетний кодекс, але даний закон було ветовано президентом.

Крім того, Лавринович прогнозує, що законопроект про підвищення мінімального рівня прожиткового мінімуму і зарплати може бути прийнятий у цілому наступного пленарного тижня.

Перший віце-спікер також спростував обвинувачення з боку уряду в тому, що прийняття даного законопроекту спрямовано на руйнування фінансової системи України.

За словами Лавриновича, у законопроекті члена фракції Блоку Литвина Олега Зарубінського передбачені реальні розрахунки, що ґрунтуються на даних Міністерства праці і соцполітики.

"Установлені цифри відповідають індексу інфляції та реальній вартості споживчого кошика", - зазначив він.

Як відомо, Верховна Рада на засіданні у вівторок ухвалила в першому читанні проект закону про підвищення прожиткового мінімуму і зарплат у 2009-2010 роках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування