Тимошенко благословили на служіння

Вівторок, 6 жовтня 2009, 18:24

Прем'єр Юлія Тимошенко підтримує ідею відкриття у Києві постійного представництва Вселенського Патріархату.

Про це вона заявила під час зустрічі з делегацією патріархату - митрополитом Галльським Еммануїлом, старшим секретарем Священного Синоду Вселенського Патріархату архімандритом Елпідофором та священиком Василієм Папафанасіу.

Вона висловила переконання, що ця благородна справа отримає в Україні підтримку від усіх церковних конфесій, від усіх гілок влади та від представників усіх політичних сил, повідомляє прес-служба уряду.

Тимошенко підкреслила, що для України об’єднання православ’я було б епохальною подією: "Я всім серцем прагну цього. Це дозволило б Україні стати на порядок сильнішою".

Водночас, за її словами, об’єднання усіх православних конфесій в єдину Помісну православну церкву має відбуватися еволюційно, без будь-якого тиску, зокрема з боку влади.

Тимошенко повідомила, що уряд налагодив системну співпрацю з Всеукраїнською радою церков та жодного рішення, пов’язаного з функціонуванням релігійних організацій, не ухвалює без погодження з цією радою.

У свою чергу митрополит Еммануїл передав прем’єру вітання від Патріарха Вселенського Варфоломія та зазначив, що Вселенський Патріархат підтримує та благословляє її на служіння Україні та добрі справи в ім‘я своєї країни.

"Ми підтримуємо вас у вашій боротьбі і ви маєте благословення Священного Синоду. І пам’ятайте, що спочатку була хресна мука, а потім – воскресіння", - зазначив він.

Еммануїл також зазначив, що Тимошенко відома у світі тим, що послідовно виступає за об’єднання українських церков. "Ми благословляємо вас також на продовження праці у цьому напрямку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...