Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна готова мирити Москву і Тбілісі

Вівторок, 6 жовтня 2009, 19:59

Україна готова бути посередником у російсько-грузинському діалозі.

Про це на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим у Харкові заявив в.о. міністра закордонних справ Володимир Хандогій, коментуючи заяву грузинського МЗС про можливу роль України як посередника у врегулюванні конфлікту між РФ та Грузією.

"Ми готові докласти будь-яких зусиль, щоб відновити стосунки між Росією та Грузією", - заявив Хандогій.

Разом із тим він зауважив, що українське зовнішньополітичне відомство не отримувало від грузинських колег жодних заяв відповідного змісту.

"Якщо наші зусилля будуть потрібні, і буде такий інтерес у Росії та Грузії, ми будемо готові розглянути таке звернення, поки що ми не маємо офіційного звернення з боку Грузії", - сказав Хандогій.

У свою чергу, Лавров "скептично" поставився до подібних заяв грузинського МЗС. "Я скептично ставлюсь до намагань через пресу надіслати такого роду сигнали, це говорить про те, що розрахунок робиться на публічне сприйняття", - сказав він.

"З Росією Грузія розірвала відносини з власної ініціативи", - резюмував Лавров.

Як відомо, 5 жовтня, міністр закордонних справ Грузії Грігол Вашадзе заявив, що Тбілісі не проти посередництва на переговорах між Грузією і Росією, якщо РФ буде готова до конструктивного діалогу.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування