Лавров дав зрозуміти, що Медведєв з Ющенком зустрічатися не буде

Вівторок, 6 жовтня 2009, 20:50

Т.в.о. міністра закордонних справ Володимир Хандогій не виключає можливості зустрічі президентів України і Росії на самміті глав держав СНД у Кишиневі.

"Я не виключаю такої зустрічі", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів у Харкові у вівторок, відзначивши, що формат багатостороннього заходу допускає таку можливість.

Хандогій відзначив, що на самміті 9 жовтня президенти двох держав будуть знаходитися в одній залі і брати участь у тому самому засіданні.

Він повідомив, що Міністерство закордонних справ України кілька разів намагалося ініціювати проведення зустрічі глав держав.

"Ми кілька разів на різних рівнях, і не тільки останнім часом, направляли пропозиції про організацію зустрічі на вищому рівні", - сказав Хандогій, додавши, що відповіді на ці пропозиції поки не отримано.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, відповідаючи на прес-конференції на питання, чи можливі взаємні державні візити президентів до кінця поточного року, відповів:

"Якщо ви читали послання (відкритий лист президента РФ Дмитра Медведєва президенту Віктору Ющенку), те у вас має бути якесь розуміння ситуації".

"Ми нашу сьогоднішню зустріч не прив'язували до якихось інших подій, інших ситуацій", - заявив він.

Російський міністр підкреслив, що контакти між міністерствами закордонних справ двох держав підтримуються постійно.

"У нас є конкретна робота, яку ми виконуємо, і ця робота йде без істотних пауз. Що стосується контактів на інших рівнях, то про це будуть домовлятися відповідні виконавчі структури інших галузей влади", - додав Лавров.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...