"Регіони" хочуть "завалити" Тимошенко – НУ-НС

Вівторок, 6 жовтня 2009, 21:41

Президент Віктор Ющенко підпише закон про підвищення соцстандандартів у випадку його ухвалення.

Таке переконання висловив лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко в ефірі 5 каналу, коментуючи ухвалення цього документу у першому читанні.

Водночас він наголосив: "Зрозуміло, чому Партія регіонів концентрується на бюджетних цифрах – це як раз для того, щоб завалити уряд і не інакше. Щоб поставити додаткові виплати, пригнітити бюджет".

"Чому потрібно було розглядати окремий закон, а не йти у розгляд бюджетного проекту на 2010 рік, який є у парламенті? Я цього не розумію", - сказав Мартиненко.

"Якщо подивитися на проект бюджету – там цей процес запланований, але він реально запланований урядом. Збільшення протягом року на 20% виплати бюджетникам – це реально", - зазначив він.

Депутат наголосив, що у випадку ухвалення цього законопроекту в цілому підприємства "будуть збільшувати збитки, невиплату заробітних плат і збільшувати безробіття".

На питання, чи означає розпад коаліції голосування за цей документ депутатами фракцій, які до неї входять, Мартиненко відповів: "Коаліція юридично існує. Крапка".

Коментуючи питання, чому за законопроект про підвищення соцстандартів голосувала частина НУ-НС, лідер фракції заявив, що за ухвалення цього документу голосували депутати, на яких має вплив президент Віктор Ющенко.

"Подивиться, як проголосував брат президента Петро Ющенко. Він проголосував за цей законопроект. Тому що логіка Віктора Андрійовича – чим гірше для уряду, тим краще", - вважає депутат.

"Я можу констатувати, що від нашої фракції буде не один кандидат у президенти. Подивіться поіменне голосування і ви побачите майбутніх претендентів від нашої фракції, які підтримали даний законопроект, щоб сподобатися виборцям", - сказав Мартиненко.

Він заявив, що 39 голосів депутатів від НУ-НС, які підтримали підвищення соцстандартів "не наліпити на кожне майбутнє голосування". "Його треба зробити. У другому читанні не буде цих голосів", - переконаний Мартиненко.

Водночас він вважає, що вірогідність ухвалення цього законопроекту в цілому є.

Депутат вважає, що затягувати процес розгляду документу коаліція не може, "бо ухвалено рішення про скорочений розгляд".

Відповідаючи на питання, чи буде коаліція блокувати Верховну Раду, Мартиненко зазначив: "Я не буду брати приклад з фракції "Регіонів". Коаліція буде приймати рішення".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування