Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У росіян є гарна новина для України, в українців для них - концепція

Середа, 7 жовтня 2009, 09:58

Російський посол Михайло Зурабов уже найближчим часом відбуде до Києва.

Про це повідомив заступник голови МЗС РФ Григорій Карасін газеті "Комерсант-Україна".

На запитання, чи завершить Зурабов збори до листопадової зустрічі прем'єрів України та Росії Юлії Тимошенко і Володимира Путіна, Карасін відповів ухильно: "У нашій професії можливо все".

Голова МЗС Росії Сергій Лавров на спільній прес-конференції з українським колегою Володимиром Хандогієм у Харкові у вівторок цю інформацію підтвердив.

"Посол Росії в Україні призначений. Михайло Зурабов готується відбути до Києва", - повідомив Лавров.

Між тим, один із членів української делегації розповів виданню, що "доброзичливо налаштовані до Росії" чиновники МЗС України підготували до "Зустрічі голів зовнішньополітичних відомств і керівників прикордонних регіонів Росії та України" в Харкові концепцію поліпшення відносин із Москвою.

"У ній багато цікавого. Наприклад, пропонується відмовитися від жорстких заяв на адресу Москви, припинити публічні випади у відношенні Чорноморського флоту, активізувати роботу в рамках СНД", - повідомив високопоставлений український дипломат.

Найцікавішими тезами цього документа, за словами співрозмовника газети, є положення про відмову від консолідації позиції з Грузією в міжнародних організаціях на зразок Парламентської асамблеї Ради Європи й ОБСЄ, а також пункт про повернення до практики узгодження позицій Москви і Києва в ООН.

Утім, проривна концепція з невідомих причин так і не потрапила на стіл до президента України Віктора Ющенка.

"Документ майже місяць лежить без руху", - поскаржився дипломат.

Як відомо, президент Росії Дмитро Медведєв 11 серпня публічно звинуватив Ющенка в "антиросійській" політиці і повідомив про рішення не направляти до Києва посла РФ, поки там не зміниться влада.

Російські чиновники міністерського рівня з того моменту не відвідували Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування