Росія про свого посла в Україні: "Поки що все лишається, як було"

Середа, 7 жовтня 2009, 12:49

У ситуації з послом Росії в Україні ніяких змін немає, заявила прес-секретар президента РФ Наталя Тімакова.

"Поки що все залишається, як і було", - сказала Тімакова, коментуючи повідомлення про те, що призначений послом РФ у Києві Михайло Зурабов може незабаром відправитися до місця роботи.

Раніше президент РФ вирішив відкласти направлення нового посла в Київ у зв'язку з нібито антиросійською політикою, що проводиться останнім часом українським керівництвом.

У свою чергу голова МЗС Росії Сергій Лавров закликав не політизувати відносини між Москвою і Києвом, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У цілому ми зацікавлені в тому, щоб у російсько-українських відносинах домінувала економіка, а керівництво домагалося усунення політичних розбіжностей, і вони не ставали би гальмом нашого співробітництва", - сказав Лавров на зустрічі керівників прикордонних регіонів Росії та України.

Він висловив думку, що залежність російсько-українських відносин від політичної кон'юнктури могла б бути менше, якби дві країни пішли шляхом створення спільних підприємств, особливо в сфері малого і середнього бізнесу.

Російський міністр визнав, що зараз відносини між Москвою та Києвом переживають не найкращі часи: "Ми б хотіли, щоб ці часи манули якомога швидше".

На зустрічі керівників прикордонних регіонів із головами МЗС двох країн був присутній племінник президента України Ярослав Ющенко, що обіймає посаду заступника голови адміністрації Харківської області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування