Ющенко просить телевізійників думати не про зарплати, а про свободу

Середа, 7 жовтня 2009, 14:16

Президент Віктор Ющенко виступає категорично проти створення "Каналу територіальних громад".

Про це він сказав у ході наради з питань захисту свободи слова і розвитку телерадіопростору в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я вас попереджаю, дорогі, ваш крок - це ще один замах на свободу слова", - заявив Ющенко, звертаючись до учасників наради - гендиректорів облдержтелерадіокомпаній, представників центральних органів виконавчої влади, медіаекспертів.

На думку президента, створення такого телеканалу "з редакцією в Києві - це замах на свободу слова".

Крім того, він заявив, що створення "Каналу територіальних громад" - "це прекрасна модель на 2-3 місяці, щоб взяти в ручне управління території, простори і найголовніше - журналістів".

Президент нагадав, що три роки йшлося про створення громадського телебачення, однак прогресу в цьому питанні практично немає.

За словами Ющенка, питання створення громадського телебачення затягується через те, що на такому каналі неможливе маніпулювання.

Раніше Партія регіонів заявила, що обласні телекомпанії України змушені здавати в суборенду частоти для "Каналу територіальних громад", що створюється нібито за дорученням прем'єра Юлії Тимошенко.

Фото прес-служби президента
Фото прес-служби президента

Крім того, президент висловив стурбованість ситуацією, що склалася зі свободою слова в державі.

Він підкреслив, що свобода слова і свобода вибору - це дві фундаментальні речі, на яких базується незалежність держави: "У нас не повинно бути ніяких компромісів, коли йде загроза свободі слова".

Президент зазначив, що якщо сьогодні свобода слова не буде захищена, то "завтра з'являться темники".

Звертаючись до учасників наради, Ющенко закликав "не думати про свої зарплати".

На його переконання, або вони виступлять на захист свободи слова, або через них "будуть формувати першу сходинку авторитарної влади".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування