Герман каже, що БЮТівці хочуть відключити депутатське "реаліті-шоу"

Середа, 7 жовтня 2009, 14:26

"Регіоналка" Ганна Герман заявляє про "ручне управління" телеканалом "Рада".

Про це вона сказала на брифінгу у середу.

"Сьогодні до мене звернулися два депутати від БЮТ. Вони мали тут прес-конференцію, і коли вони почали говорити деякі критичні речі стосовно влади і політики Юлії Тимошенко, їм була припинена трансляція по телеканалу "Рада", - сказала Герман.

"Я вважаю, що ручне управління телеканалом "Рада" є неприпустимим. І я буду вимагати, щоб телеканал "Рада" був підпорядкований парламентському комітету зі свободи слова. Ми знаємо, до чого призводить ручне управління цим телеканалом", - додала вона.

Крім того, за словами Герман, один з депутатів БЮТ готує постанову про заборону прямої трансляції засідань Верховної Ради на весь період передвиборчої кампанії.

"Я вважаю, що такі кроки – це намагання приховати від суспільства прозорість процесу і того, що відбувається у Верховній Раді", - сказала вона.

"Заборона прямих трансляцій сесій Верховної Ради – це значна втрата, якщо говорити про свободу слова, про прозорий процес і демократизацію українського суспільства", - додала Герман.

Вона також зазначила, що "це вже не перший випадок, коли канал припиняє трансляцію брифінгів і виступів депутатів, коли йдуть якісь домовленості з керівництвом цього телеканалу".

"Так було, коли Віктор Янукович одного разу тут виступав – раптом виключили телеканал "Рада". Так було, коли він не хотів висвітлювати блокування парламенту. На цьому телеканалі відбуваються дуже недобрі процеси, і про це вже не раз говорили журналісти як у кулуарах, так і на засіданнях нашого комітету", - сказала Герман.

"Усі ці тривоги, які я висловлюю, свідчать про те, що в Україні справді є тенденції до згортання свободи слова", - додала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування