Опальний депутат Януковича каже, що його хотіли вбити

Середа, 7 жовтня 2009, 16:45

Нардеп Василь Кисельов заявляє, що що депутат Верховної Ради Криму Олександр Мельник погрожував йому розправою.

Про це Кисельов заявив в інтерв’ю УНІАН.

За словами Кисельова, до нього звернулися виборці, щоб зупинити незаконне будівництво в парку відпочинку, яке вела фірма Мельника.

"Старбуд" займає ділянки землі, будує офісні та розважальні центри, не маючи ні дозволів, ні узгоджень, ні техніко-економічного обґрунтування. І коли я порушую ці питання, мені просто погрожують фізичною розправою", - розповів депутат.

"У міліції є докази, що він мене замовив, що він хотів найняти кілера. Є міліцейські чини, які вели це питання...", - заявив він. За словами Кисельова, "злочин не було скоєно, людина відмовилася його виконувати...".

"Якщо справи йтимуть так і надалі, то до Криму в кримінальному плані можуть повернутися лихі 90-і. Подумайте самі. Депутат Верховної Ради Криму Олександр Мельник на стадіоні мало не скалічив суддю, а прокурор не дає порушити кримінальну справу. Він бив суддю під час футбольного матчу в присутності двохсот уболівальників! А прокуратура відмовляє в порушенні справи проти Мельника", - поскаржився Кисельов.

При цьому Кисельов розповів, що він про Мельника "не згадував до 2006 року, аж поки Віктор Федорович не всунув мені його в список".

"Я кажу йому: не можна. Ось тобі дані на нього "Скорпіона" (був такий підрозділ у силових структурах, який займався організованими злочинними групами). Він казав: так треба. Я мав усі дані на Мельника, бо якійсь час як представник Президента в Криму був куратором тих служб, мав право запросити такі дані. На жаль, я не переконав Януковича", - розповів депутат.

15 вересня президія політради Партії регіонів вирішила виключити Кисельова з лав партії за "завдання шкоди її репутації й порушення вимог статуту".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування