На Банковій кажуть, що Тимошенко об'єднала двох калік

Середа, 7 жовтня 2009, 18:51

Уряду не варто було переводити зобов'язання перед вкладниками Укрпромбанку у Родовід Банк.

Про це заявив перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак, зазначивши, що таке рішення менш ефективне у порівнянні з переводом вкладів у Ощадбанк.

"Треба буде переводити в Ощадбанк", - сказав він.

Перший заступник глави секретаріату президента зазначив, що у Родовід Банку зберігається мораторій на виконання вимог кредиторів, що створює додаткові перешкоди в доступі вкладників обох банків до своїх коштів.

Крім того, Шлапак нагадав, що на вклади, внесені в Ошадбанк, поширюється 100%-ва державна гарантія: переклад вкладників Укрпромбанку в цей держбанк підвищило б обсяги коштів, які знову могли б бути розміщені на депозитах.

У зв'язку з цим він зазначив, що після рекапіталізації Укргазбанку, банку "Київ" і Родовід Банку вкладники цих фінустанов після отримання доступу до коштів активно їх вилучали.

В цілому перший заступник голови секретаріату порівняв перевід зобов'язань перед вкладниками Укрпромбанку в Родовід Банк з об'єднанням двох калік.

Крім того, Шлапак заявив, що деяке зниження облікової ставки Нацбанком може сприяти зниженню вартості кредитних ресурсів для українських підприємств.

Разом з тим він зазначив, що Нацбанку необхідно діяти в цьому питанні обережно, зберігаючи реальну вартість грошей.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування