Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ПУТІНА "ГАЗПРОМ" НАГАДАВ УКРАЇНІ ПРО КОНТРАКТ

Середа, 7 жовтня 2009, 22:01

Голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер заявив, що компанія не буде знижувати обсяги постачань газу в Україну в наступному році.

"Україна нехай виконує контрактні зобов'язання. Що написано в контракті - те і буде", - сказав Міллер журналістам у середу.

Він також нагадав, що напередодні Україна в черговий раз цілком і вчасно оплатила постачання за вересень. "Розраховуємо, що так буде і далі", - сказав Міллер.

"Ми бачимо, що Україна виконує свої контрактні зобов'язання. Сподіваємося, що ніяких проблем у взаєминах з "Газпромом" і з Росією не буде. Ми вважаємо, що Україна може і повинна платити за газ у повному обсязі - у неї є гроші", - сказав глава "Газпрому".

"Кожен місяць Україна розповідає нам про те, які складнощі виникають, але щораз платить", - додав Міллер.

Він підкреслив, що НАК "Нафтогаз України" - державна компанія.

"В України значні золотовалютні резерви, країна одержала кредити МВФ, що були отримані з урахуванням необхідності оплати постачань російського газу", - відзначив глава "Газпрому".

За його словами, газотранспортна система України має потребу в реформуванні.

"В Україні є розуміння того, що необхідно вирішувати питання модернізації ГТС. Очевидно, кроки в цьому напрямку будуть прийняті вже в новій політичній ситуації в Україні", - сказав Міллер.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування