Ющенко так і не отримав відповіді від Медведєва

Четвер, 8 жовтня 2009, 08:31

Президент України Віктор Ющенко так і не отримав відповіді від президента Росії Дмитра Медведєва на пропозицію зустрітися.

Про це він сказав в інтерв’ю українській службі "Бі-Бі-Сі" на запитання, чи буде серед двосторонніх зустрічей у рамках саміту голів країн СНД у Кишиневі 9 жовтня зустріч із російським президентом.

"Я написав листа кілька тижнів тому президентові Російської Федерації з пропозицією таку зустріч мати. Відповіді традиційно немає", - сказав Ющенко.

"Але я сподіваюся, що ця зустріч буде. Особливо після того, що було зроблено з російського боку влітку, вважаю, що така зустріч необхідна", - додав він.

Український президент наголосив, що "з нашого боку перепон (для зустрічі) немає".

Говорячи про очікування від зустрічі голів країн СНД у Кишиневі, Ющенко зазначив, що йдеться про "нагоду, коли можна провести багатосторонні і односторонні зустрічі, на яких можна представити, реалізувати, відстояти національні інтереси".

"Я на неї дивлюся перш за все як на гарну можливість проведення двосторонніх зустрічей – з президентами Білорусії, Азербайджану, з молдавською стороною, де пройшли вибори", - сказав президент України.

"Щодо самого самміту, очевидно, ми будемо працювати над темою антикризової політики. Але я скептично ставлюся до цього, тому що не були прийняті механізми, в рамках яких можна було б вживати ефективний антикризовий інструментарій", - додав він.

Ющенко зазначив, що ставлення до самого саміту скептичне, бо "історія цього органу, особливо за останній рік, засвідчує, що він далекий від прагматичних потреб".

"За загальною статистикою, здається, тільки 3,5% чи 4% усіх рішень, що приймалися на СНД, адаптовані у національних діях. Прикро, що СНД перетворився на малоефективний інститут, і скептичне ставлення до нього посилюється", - сказав президент України.

У програмі візиту президента Росії в Молдавію 9 жовтня окремої зустрічі з президентом України немає, вже повідомила в середу прес-секретар Дмитра Медведєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування