Ющенко запропонував Порошенка, бо у того симпатії до Тимошенко

Четвер, 8 жовтня 2009, 10:46

Провідні експерти позитивно оцінюють кандидатуру Петра Порошенка на посаду міністра закордонних справ.

Про це вони сказали, коментуючи подання президентом Віктором Ющенком кандидатури Порошенка на посаду міністра закордонних справ.

На думку директора Центру соціальних досліджень "Софія" Андрія Єрмолаєва, "це спроба Віктора Ющенка дещо змінити розклад сил, які зараз формуються навколо прем’єра Тимошенко".

"Не секрет, що Порошенко відсторонився від колишньої президентської команди, а іноді проявляв симпатію до діючого прем’єра. Тому в цьому кроці я вбачаю спробу президента дещо змінити баланс сил в колишній помаранчевій команді", - зазначив експерт.

За його словами, "знову йде боротьба за кадри".

"Зрозуміло, що таке подання - це прояв довіри, це крок назустріч своєму колишньому партнеру по помаранчевій революції. Але з іншого боку, дещо дивує такий крок, хоча за фахом Порошенко, без сумніву, може претендувати на таку посаду, тим не менше, як на мене, все-таки ця галузь урядової роботи потребує підвищення дипломатичної професійності", - вважає політолог.

Добре ставиться до такого подання директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

Він вважає, що Порошенко "був би непоганим міністром закордонних справ".

"Я вважаю, що це хороша компромісна фігура. Інше питання, що не треба було робити це демонстративно без урахування думки Верховної Ради і Кабміну", - зауважив експерт.

"Тим самим він накладає конфліктну ситуацію, яку повинен буде вирішити сам Порошенко... Але в принципі кандидатура цілком прийнятна. Я думаю, що вона пройшла б і була б дуже вдалою для МЗС", - наголосив Небоженко.

В свою чергу директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що світова економічна криза вимагає нових підходів до міжнародної економічної і торговельної політики.

Він назвав кандидатуру Порошенка "цілком адекватною".

"Зараз має бути зроблений акцент на економічній і торговельній дипломатії. Порошенко можуть підтримати різні політичні сили, оскільки він зараз не ідеологізований, а прагматичний політик", - зазначив він.

УНІАН, Комерсант-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування