Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: Чим швидше пройдуть вибори Ради, тим краще

Четвер, 8 жовтня 2009, 11:23

Президент Віктор Ющенко вважає, що після президентських виборів варто якнайшвидше провести парламентські, – але на новій законодавчій базі.

Про це він заявив в інтерв’ю українській службі "Бі-Бі-Сі".

"Очевидно, парламент, такий, як він сьогодні є, не має перспективи. Тому тема парламентських виборів підніматиметься кожним кандидатом у президенти", - зазначив чинний президент.

"Очевидно, чим швидше, тим краще, тим країна оперативніше знайде систему відповідальності, систему організації роботи парламенту. Я думаю, це можна зробити і до серпня", - сказав Ющенко.

"Очевидно, проводити вибори до парламенту на існуючій виборчій базі буде великою помилкою", - переконаний, водночас, він.

На думку Ющенка, парламентські вибори і внесення змін до Конституції мають "бути єдиним пакетом".

"Я думаю, що це місія цього парламенту – прийняти новий виборчий закон, дати можливість на місцевому рівні керуватися виключно мажоритарною моделлю, про що вже всі заявили, але мало хто хоче це робити у парламенті", - заявив Ющенко.

За його словами, "треба відкрити списки у системі пропорційних виборів, і не рецидивістів приводити, чи охоронців і секретарів, а тих політиків, для яких існує система національних пріоритетів".

"Очевидно, також мова іде про те, що без змін до Конституції говорити про нову політичну картину неможливо. Це те, що може привести картину до гармонізованої політики і гармонізованого економічного та соціального курсу", - сказав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування