Тимошенко і Янукович від Костенка нічого не отримають

Четвер, 8 жовтня 2009, 11:48

На президентських виборах УНП не підтримає ні Віктора Януковича, ні Юлію Тимошенко.

Про це заявив депутат від НУ-НС Юрій Костенко в ефірі ТВі.

"УНП не розглядає його (Януковича) кандидатуру, як і Тимошенко", - заявив він.

Костенко уточнив, що УНП не підтримає пропозицію щодо висунення єдиним кандидатом на виборах Тимошенко, якщо ця пропозиція буде розглянута парламентською фракцією НУ-НС.

Стосовно політики президента Віктора Ющенка Костенко зауважив: "Ющенко, як і УНП, сприймає політику через призму дещо романтичних ідей, які притаманні Україні".

"Ющенко дивиться на політиків як на зібрання гарних друзів, які щиро прагнуть робити так, як він це бачить", - додав Костенко.

Водночас, за його словами, в політиці діють дуже тонкі механізми реалізації ідей, їх знає дуже обмежена кількість людей, але ж і "університетів, де вчать президентів, немає".

"Але з іншого боку, може через романтизм українців, ми й оберігаємо стабільність", - каже Костенко.

Водночас він нагадав, що партія має намір самостійно брати участь у виборах, "принаймні у першому турі".

За його словами, саме його кандидатуру підтримала низка місцевих осередків, але остаточно питання вирішиться 24 жовтня на з’їзді УНП.

Коментуючи вихід представників УНП з коаліції, Костенко заявив: "УНП не ставила за мету розвалити коаліцію, УНП ставила за мету представити свою політичну позицію напередодні чергової президентської кампанії, а потім на ймовірних парламентських виборах".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування