Ющенко сказав, про що шкодує, і що ще оцінять інші

Четвер, 8 жовтня 2009, 13:23

Віктор Ющенко як президент найбільше шкодує про те, що не зміг здійснити реформу політичного ладу України.

Про це він сказав в інтерв’ю українській службі "Бі-Бі-Сі", відповідаючи на запитання про те, що він вважає своєю найбільшою помилкою, озираючись на 5 років президентства.

"Якщо говорити про розчарування або про те, що мені найбільше хотілося б зробити – це реформа політичного ладу України. Це те, що за 4 роки я не встиг і не зміг зробити", - зізнався Ющенко.

"Сьогодні проблема ладу накладається на проблему формування самої влади. Влада криміналізується, формується у тіньовому порядку. Я маю на увазі закриті (виборчі) списки, коли до влади приходять люди, які не є носіями державного інтересу", - сказав президент.

"Тому змінити в комплекті і систему виборів, і політичний лад – це є надметою, тим, що треба зробити для виходу з перманентного політичного конфлікту в Україні. Це не конфлікт особистостей, це конфлікт світоглядів", - наголосив Ющенко.

"А все решта, повірте, чим далі ми будемо від років президентства Ющенка, тим більшої реалістичної оцінки ці здобутки будуть набувати. Бо це є політика, що не ставить собі за мету вибори 2010 року. Це політика, що має за мету мати інше покоління громадян України. Це політика не тактична, це політика стратегічна", - заявив чинний президент.

Ющенко впевнений, що йому є чим пишатися як президенту.

"Я б сказав так, що це (час президентства Ющенка) – найкращі роки з нашої новітньої 18-річної історії. За ці 4 роки ми досягли найбільших темпів економічного розвитку. Чому мені не гордитися цим?", - заявив він.

В числі здобутків Ющенко знову назвав поступ до Європи і європейських цінностей, підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС, такі демократичні цінності як свобода слова і свобода вибору, можливість діяльності опозиції, незалежність силових відомств тощо.

"Згадайте, як 4 роки тому відбувалися в Україні вибори – кому можна було проводити мітинги, хто потрапляв на екрани телебачення, і що робили з опозицією, як у ручному режимі керувалася міліція, армія, податкова, пожежники, сантехніки. Сьогодні навіть бридко згадувати, яке було ставлення до особистості і до права її вибору", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування