Уряд пояснив, звідки взяв курс 7,5

Четвер, 8 жовтня 2009, 14:02
Уряд обіцяє в наступному році зростання економіки на 3,7%.

Про це заявив заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський представляючи проект бюджету на 2010 рік.

"Одним з основних показників є зростання економіки на 3,7%. Ми бачимо, що в наступному році почнеться пожвавлення економічної діяльності і таким чином ми можемо забезпечити збільшення номінального ВВП до 1 178,6 мільярдів гривень", - запевнив Мярковський.

"Ми передбачали рівень зростання цін грудень до грудня - 9,7% і приріст реальних зарплат на рівні 3%, що дає можливість забезпечити адекватність реального економічного зростання та реальної зарплати", - повідомив заступник міністра.

За його словами, доходи разом із поверненням кредитів складають 289,3 мільярдів гривень, витрати – 336, дефіцит бюджету – 46,7 мільярдів (3,97% до ВВП). Місцеві бюджети збалансовані без дефіциту, запевнив Мярковський.

На наступний рік джерела покриття дефіциту визначені в сумі 36,7 мільярдів за рахунок внутрішніх і зовнішніх запозичень, а 10 мільярдів – надходження від приватизації.

Окремо визначені в бюджеті кошти на капіталізацію банків, в розмірі 50 мільярдів гривень за рахунок випуску державних цінних паперів.

Мярковський повідомив, що видатки Міноборони в наступному році складуть майже 14 мільярдів гривень.

На питання про курс гривні на рівні 7,5 Мярковський сказав, що вони враховували всі фактори, які впливають на курсову політику. Він нагадав, що дефіцит бюджету складає 4%. "Таким чином за рахунок емісії не буде провокуватися збільшення курсу національної валюти", - зазначив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування