Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман побачила, як Тимошенко прибирає до рук місцеві телеканали

Четвер, 8 жовтня 2009, 14:20

Партія регіонів заявляє про спроби змусити обласні державні телерадіокомпанії працювати на виборчу кампанію прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це заявила регіоналка Ганна Герман, коментуючи інформацію про ініціативу щодо створення на базі обласних державних телерадіокомпаній нового телеканалу "Територіальних громад".

"Це спроба підім'яти під себе державні телерадіокомпанії і поставити їх на службу Юлії Тимошенко. Ми цього не допустимо", - сказала вона, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"По-перше, ще немає нового керівництва Державного комітету з питань телебачення радіомовлення", - підкреслила Герман.

За її словами, кандидатура на цю посаду ще не пройшла розгляд у парламентському комітеті з питань свободи слова та інформації.

Герман зазначила, що депутати від коаліції не прийшли на засідання комітету, де мало розглядатися це питання.

"Кандидат не пройшов залу парламенту, тому говорити про нове керівництво як мінімум рано", - сказала вона.

Відповідаючи на питання, наскільки реакція секретаріату президента і опозиції може зупинити процес реорганізації державного мовлення в регіонах, Герман підкреслила:

"Ми не дамо підім'яти обласні телерадіокомпанії під виборчі інтереси Юлі Тимошенко. Цього не буде".

Коментуючи можливість зміни керівництва обласних телерадіокомпаній для реалізації виборчої кампанії одного з претендентів на пост президента, Герман сказала:

"Для того щоб зняти людину з роботи, необхідні дуже серйозні підстави".

За її словами, заміна керівників обласних телерадіокомпаній "з політичної доцільності, через лояльність або нелояльність до Тимошенко це те саме, що і заборона критикувати уряд або спроби закрити парламентський процес від громадськості, заборонивши прямі трансляції засідань Верховної Ради".

Герман зазначила, що профільний комітет міг би відреагувати на спроби змінити керівництво обласних телерадіокомпаній, проте "проблема в тому, що коли розглядаються якісь принципові питання, депутати від коаліції просто не приходять на засідання комітету".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування