Депутати Балоги не підуть "на бартер" з президентом

Четвер, 8 жовтня 2009, 14:57

Депутати від "Єдиного центру" не підтримають кандидатуру Петра Порошенка на посаду міністра закордонних справ.

Про це заявив голова партії, депутат Ігор Кріль, повідомляє прес-служба "ЄЦ".

За його словами, подання цієї кандидатури є очевидним доказом того, що президент не позбувся родинних, "кумівських" підходів у кадрових питаннях:

"Вкотре глава держави пропонує на надзвичайно складний і відповідальний напрямок державної роботи людину, яка не має належних фахових вмінь для ефективного виконання покладених обов’язків, зате має близькі взаємини з Віктором Ющенком".

Депутат вбачає у висуненні кандидатури Порошенка "виразні ознаки політичної корупції".

У такий спосіб президент намагається обміняти посаду керівника зовнішньополітичного відомства на набір зустрічних поступок від окремих фракцій, у тому числі і "НУ-НС", переконаний Кріль.

"Знову в парламент вноситься торгашество, коли міністром призначають не за фахом, а за політичним бартером. "Єдиний центр" не братиме участі у цьому розміні", - додав він.

Кріль вважає, що для вирішення серйозних проблем і прорахунків в українській зовнішній політиці посаду міністра закордонних справ має обійняти кадровий дипломат із багаторічним досвідом реальної роботи у цій сфері.

"Маючи серйозні прогалини у взаєминах із Європою, Росією, США, Україна не може дозволити собі таку розкіш, як міністр за особистими уподобаннями президента. Це наша принципова позиція", - підкреслив Кріль.

Група "Єдиний центр" формально становить 5 депутатів: Ігор Кріль, Леся Оробець, Оксана Білозір, Василь Петьовка та Віктор Тополов. Неформально до цієї групи також можна віднести Івана Плюща, Юрія Бута, Ігоря Рибакова та Михайла Полянчича.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...