Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Князевич: Ми вилікували президента

Четвер, 8 жовтня 2009, 15:20

Міністр охорони здоров’я Василь Князевич, який був лікарем Віктора Ющенка, переконаний, що він був отруєний.

Про це глава МОЗ заявив в інтерв’ю журналу WeeklyUA, відповідаючи на питання, чи був дійсно отруєний Ющенко, повідомляє УНІАН.

"Я брав участь у лікуванні президента і можу з усією відповідальністю заявити, що Віктор Ющенко був отруєний", - сказав Князевич.

"Зараз я - міністр охорони здоров’я, це моя головна функція. На попередній роботі я дійсно займався, серед іншого й лікуванням президента. Він здоровий і добре виглядає. Тоді працювала велика команда фахівців, ми вилікували президента після отруєння", - наголосив він.

За словами глави МОЗ, це був "випадок безпрецедентний, тому довелося консультуватися з усіма найкращими фахівцями в цій галузі".

"Ви знаєте, що діагноз йому (Ющенку) поставили за кордоном, в Австрії, потім у Швейцарії. Він неодноразово туди їздив. На жаль, рівень діагностики в нашій країні значно нижчий. Та основні процедури, у тому числі оперативні втручання — все робилося тут", - зазначив він.

Відповідаючи на питання про те, що як він оцінює Ющенка як пацієнта, чи дослухається той до порад своїх лікарів, Князевич зазначив, що президент – "сучасний пацієнт: поки не розумів логіки дій лікарів, вимагав пояснень, і тільки після цього виконував вказівки".

"Пацієнти рідко виконують усі призначення лікаря, і я не виконую всього! Але президент виконував, адже ситуація була дуже непроста. Заслуговує великої поваги, як гідно і з якою завзятістю він боровся за своє життя і здоров’я, і в підсумку ми бачимо прекрасний результат", - зазначив Князевич.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування