ТИМОШЕНКО ЗМУШУЄ МІНІСТРІВ ГОЛОСУВАТИ ЗА БІЛІ АРКУШІ?

Четвер, 8 жовтня 2009, 15:40

Секретаріат президента звинувачує прем'єра в тому, що міністрів змушують схвалювати невідомі їм рішення.

Про це йдеться в заяві аналітичної служби СП.

"Останнє засідання Кабінету Міністрів засвідчило тенденцію фактичного нівелювання уряду як конституційного колегіального органу. Уряд зробив наступний крок за межі процедур, визначених регламентом Кабінету Міністрів та законодавством. Тепер члени Кабміну голосують "авансом", тобто за нормативні акти, тексти яких ще не написані", - йдеться в заяві.

Таким чином у результаті прем‘єр-міністр одноосібно вирішуватиме як буде сформована остаточна редакція таких актів, вказують у СП.

Саме таким чином уряд нібито схвалив законопроект про скасування ринкового збору, хоча розданий на засіданні 7 жовтня текст не був підтриманий.

Натомість керівникам Мінфіну і Держкомпідприємництва (жоден з яких не є членом Кабміну) доручено підготувати нову редакцію законопроекту, за яку "авансом" змусили проголосувати членів Кабміну, - заявляють у секретаріаті.

Там також вказують, що представлений членам Кабміну пакет проектів рішень по морегосподарському комплексу викликав серйозні зауваження з боку низки міністрів.

"Неухвалення урядових актів означало б провал шоу для ЗМІ, тому Тимошенко ініціювала: голосуємо зараз пакетом всі 36 рішень, остаточна редакція яких зараз невідома і має бути сформована Мінтрансом за участю керівництва портів, а потім – погоджена прем‘єром", - йдеться в заяві.

"Відтак Ю.Тимошенко прозвітувала на прес-конференції про ухвалення "фундаментального пакета, пакета справжніх реформ" на підтримку портового господарства України. Насправді, ніхто з членів Кабінету Міністрів не зможе пояснити, як виглядає остаточна редакція такого пакета, оскільки її не існує", - заявили в секретаріаті.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування