Ющенко пропонує Порошенка через наїзди Тимошенко

Четвер, 8 жовтня 2009, 18:13

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Петро Порошенко відноситься до ефективних політиків, здатних на високому рівні представляти державні інтереси.

Так Ющенко в четвер на прес-конференції в селищі Новоозерне мотивував своє рішення подати його кандидатуру на посаду міністра закордонних справ.

"Я вніс кандидатуру (Порошенка), і вважаю, що після тих наїздів, після тих атак, що були зроблені на мене і нього, на моє оточення, сьогодні варто кликати в українську політику політиків ефективних, які б на високому рівні могли представляти державні інтереси", - сказав Ющенко.

"Нам потрібно виходити з того тупика, який сформувала прем'єр-міністр щодо порожніх крісел Кабінету міністрів", - додав він.

При цьому він розповів, що був здивований ініціативами прем'єра Юлії Тимошенко щодо відставок компетентних людей у складі українського уряду.

Ющенко пояснив, що має на увазі міністра закордонних справ, міністра транспорту і зв'язку, міністра фінансів і віце-прем'єра з енергетичних питань.

"Мова йде про десяток вакансій, десятки порожніх крісел, які у нас є і на рівні районних адміністрацій. 65 вакансій - це середньостатистичні характеристики 2008-2009 років щодо заповнення посад госрайадміністрацій", - сказав Ющенко.

На його думку, не можна формувати бюджет України без керівної ланки на районному рівні, а також готуватися до Євро-2012.

"І як можна реалізовувати десятки національних проектів, коли в Україні є недоукомплектована виконавча влада, починаючи з міністра і закінчуючи районним рівнем?", - підкреслив Ющенко.

"Тому я переконаний, що Україні потрібен інтелектуальна людина, яка зможе на високому рівні представляти національні інтереси, і саме цим було продиктоване моє рішення (запропонувати кандидатуру Порошенка на посаду голови МЗС)", - резюмував президент.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування