Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатам не дали подивитися документи по Межигір’ю

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 08:46

Генпрокуратура відмовилася надати депутату БЮТ Сергію Власенку документи, що підтверджують право власності на земельну ділянку в урочищі Межигір’я.

Своє рішення заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев пояснив, зокрема, тим, що за ними проводиться прокурорська перевірка, пише "Комерсант-Україна".

Власенко входить у тимчасову слідчу комісію (ТСК) з питань розслідування обставин незаконного затримання в 2005 році тодішнього голови Донецької облради Бориса Колеснікова.

Він просив надати для ознайомлення документи, які підтверджують право власності на ділянку в с. Нові Петрівці (Київська область) по вул. Івана Франка, 19, де проживає лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Ці документи на початку вересня були за запитом голови згаданої ТСК, "регіонала" Миколи Джиги витребувані з Вишгородської райдержадміністрації й спрямовані до ГПУ. Причому, за словами членів ТСК, Джига зробив це без узгодження з ними.

У документі за підписом Кудрявцева зазначається, що закон "Про тимчасові слідчі комісії", який дозволяв членам ТСК витребувати документи, у тому числі в правоохоронних органів, визнаний неконституційним.

Крім того, заступник генпрокурора заявив, що, відповідно до чинного закону "Про прокуратуру", "втручання органів державної влади й органів місцевого самоврядування в діяльність прокуратури забороняється".

"З огляду на вищевикладене, а також те, що Генеральною прокуратурою по зазначених матеріалах проводиться перевірка, немає правових підстав надати ці документи", - говориться у відповіді ГПУ.

Сам Власенко сказав газеті, що Генпрокуратура не вказала у відповіді предмет перевірки зазначених документів:

"Наскільки я пам'ятаю, у супровідному листі депутата Джиги ніяких натяків на здійснення кримінально карних діянь не було. бюрократичною мовою відповідь Генпрокуратури – звичайна відписка".

При цьому Власенко підкреслив, що 10-денний термін, відведений законодавством ГПУ для проведення прокурорської перевірки, уже минув.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування