Ющенко у Кишиневі заговорив про конфлікти

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 10:36

Україна залишається прихильником ефективного врегулювання придністровського конфлікту з урахуванням принципів територіальної цілісності та суверенітету Молдови.

Про це заявив президент України Віктор Ющенко у Кишиневі у п’ятницю на зустрічі з виконувачем обов’язків президента Молдови Міхаєм Гімпу, повідомляє прес-служба українського президента.

Ющенко нагадав, що розв’язання цієї проблеми також стосується долі тисяч українців, які проживають на території Придністров’я.

4 роки тому українська сторона ініціювала план врегулювання придністровського конфлікту, який було підтримано парламентом Молдови.

Президент України також побажав Молдові якнайшвидшого вирішення усіх політичних питань та "стабілізації ситуації у країні".

"Україна – ваш надійний друг та партнер", - запевнив Ющенко.

Як відомо, у п’ятницю Ющенко перебуває в Кишиневі, де візьме участь у засіданні Ради глав держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав у вузькому та розширеному форматах.

Під час зустрічі Ради глав держав, зокрема, планується розглянути питання щодо спільних заходів із подолання наслідків світової фінансово-економічної кризи.

Також планують розглянути звернення глав держав-учасниць СНД до народів держав-учасниць та світової громадськості у зв’язку з 65-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні; припинення дії низки рішень Ради глав держав та збереження тих, що декларують відданість загальновизнаним принципам суверенітету, територіальної цілісності, недоторканності кордонів, засудження сепаратизму, відмови від визнання сепаратистських режимів та надання їм підтримки тощо.

У рамках візиту, крім переговорів із Гімпу, плануються переговори Ющенка з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим та прем’єр-міністром Молдови Володимиром Філатом.

У поїздці Ющенка супроводжують глава секретаріату президента Віра Ульянченко та її заступник Андрій Гончарук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News