Депутати пожалілись Медведьку на мобілки, літаки і будинок судді

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 11:10

Група народних депутатів направила до генпрокурора кілька запитів щодо джерел походження коштів голови Окружного адмінсуду Києва Олега Бачуна.

Так, депутатів цікавлять обставини походження коштів, витрачених Бачуном на придбання двох мобільних телефонів, що виготовлені з дорогоцінних металів вартістю понад 30 тисяч доларів кожен.

Також депутати просять встановити походження коштів, витрачених Бачуном на оплату приватного літака для перельоту на відпочинок на острів Сардинія, що в сумі складає понад 400 посадових окладів вчителя.

Крім того, направлено запит щодо розслідування фактів привласнення Бачуном 6,5 га землі, що раніше належала дитячому табору в місті Буча, та встановлення джерел походження коштів, що були витрачені ним на будівництво власної елітної вілли вартістю декілька мільйонів доларів.

Окружний адмінсуд Києва 10 жовтня 2008 року призупинив указ президента Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради шостого скликання і призначення дострокових виборів.

4 жовтня 2008 року цей же суд визнав незаконним указ президента про призначення Тиберія Дурдинця заступником голови СБУ.

12 березня 2009 року Окружний адмінсуд Києва заборонив Держказначейству фінансування позачергові вибори облради, а місцевому тервиборчкому – чинити будь-які дії з їх проведення. Тоді перемогу отримала "Свобода" Олега Тягнибока.

Крім того, Окружний адмінсуд Києва для забезпечення позову "Дніпроазот" заборонив проводити конкурс з приватизації "Одеського припортового заводу" і допускати до нього "Азот-Сервіс".

Рішення призвело до різкого скорочення потенційних учасників конкурсу з 12 компаній до 3.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування