Депутати на засіданні пересварилися через Кисельова

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 11:36

Верховна Рада створила слідчу комісію з розслідування обставин самовільного захоплення земельних ділянок і незаконного будівництва у Сімферополі.

За відповідну постанову проголосувало 359 депутатів.

До складу комісії увійшли: Василь Кисельов (позафракційний), Григорій Омельченко (БЮТ), Едуард Павленко (Партія регіонів), Олексій Бабурін (КПУ), Валерій Баранов (Блок Литвина), Ярослав Кендзьор (НУ-НС).

Перед цим між депутатами виникла суперечка щодо можливості очолення комісії Кисельовим.

Регіонал Олександр Єфремов заявив, що фракція хоче замінити Кисельова на Едуарда Павленка, оскільки Кисельова у п’ятницю було виключено з фракції.

"Всі погодяться, що йде порушення норми регламенту щодо формування комісій за квотним принципом. Якщо ця комісія сформована під політичного замовника, то давайте так і будемо говорити. Тут пряма зацікавленість одного депутата, який формує комісію чисто під себе", - сказав він.

Водночас на захист Кисельова став НУ-НСівець Ярослав Кендзьор, який заявив, що представники Партії регіонів регулярно очолюють комісії по Луценку.

У свою чергу Тарас Чорновіл, також свого часу виключений з фракції Партії регіонів, запропонував, щоб Кисельов представляв у комісії усіх позафракційних.

У результаті спікер Володимир Литвин запропонував включити до складу ТСК регіонала Павленка, однак не виключати з нього Кисельова.

"Ми уходимо в колізію! Вам потрібне збурення, а мені – працююча Верховна Рада. Вам потрібно, щоб блокувалося все, що блокується?", - обурився він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування