За Тимошенко вже агітують ректори, шахтарі та народні артистки

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 17:59

Низка трудових колективів Луганської області закликали підтримати прем'єра Юлію Тимошенко у президентській кампанії.

На прес-конференції у п'ятницю в Луганську відомі шахтарі, металурги, лікарі, діячі культури виступили зі спільною заявою до громадян і демократичних сил регіону, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У заяві наголошується, що Тимошенко зробила реальністю закон "Про підвищення престижності шахтарської праці", в умовах кризи створила спеціальний фонд для підтримки вугільної галузі, ввела пакет пільг для металургів і хіміків.

Так, заступник гендиректора ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" Геннадій Прутков зазначив: "Я закликаю всіх голосувати на виборах за Юлію Володимирівну Тимошенко, тому що сам буду голосувати за неї".

"Тимошенко підтримала металургів в кризу, показала високу якість роботи. У неї є воля і сміливість, щоб стати героєм свого часу", - сказав він.

Із заявою на прес-конференції виступили Герой України, повний кавалер орденів шахтарської слави Сергій Бистров ("Свердловантрацит"), отаман Луганська Українського козацтва Олександр Кравченко, народна артистка Галина Мурзай, головлікар Луганської обласної лікарні Федір Соляник, голова Луганської "Просвіти" Володимир Семистяга і інші.

Крім того, київська інтелігенція закликала демократичні сили столиці об’єднатися навколо Тимошенко як єдиної кандидатури на президентських виборах.

У Києві відбулися збори інтелігенції, ініційовані громадським об’єднанням "Вільна людина". 400 учасників зборів зібралися у столичному Будинку вчителя для того, щоб закликати демократичні сили столиці об’єднатися навколо єдиної кандидатури на президентських виборах 2010 року.

Виступаючи на зборах ректор НТУУ "Київський політехнічних інститут" Михайло Згуровський зазначив, що "найбільше очікування інтелігенції - новий лідер, який консолідує політиків та об’єднає їх навколо державних справ. Юлія Тимошенко здатна повернути втрачений українцями за ці часи шанс мати розвинену країну".

Народна артистка Ніна Матвієнко сказала: "Дехто нам, артистам, говорить, що ми маємо бути поза політикою. Якщо так, то як же бути нашим дітям? Ми відповідаємо за їхнє майбутнє і не можемо бути поза державою", повідомляє УНІАН.

"Ми повинні бути однодумцями. Ми – за єдиного кандидата, за Юлію Тимошенко", - заявила вона.

Директор видавництва "Дніпро" Володимир Войтович наголосив, що "весь світ сміється з наших політиків, і тільки ця тендітна жінка викликає повагу та довіру".

Член-кореспондент Української академії аграрних наук Сергій Кваша переконаний, що "президентські вибори 2010 року – це вибір майбутнього не лише України, а й майбутнього нашого міста".

"Тимошенко, спираючись на колосальну силу волі, управлінський досвід, знання економіста, захистила країну від найжахливіших наслідків світової економічної кризи", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:00
Атака на харківську телевежу не вплине на доступ до ЗМІ у місті - Терехов
13:58
відеоДілки два місяці "маринували" ухилянтів у прикордонні в очікуванні трансферу до Угорщини
13:55
"Метінвест" з травня підвищить зарплати працівникам підприємств: на скільки зросте оклад
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:41
Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги може бути проблемою – посол
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
Усі новини...