У Ющенка видали Тимошенко протигрипозні вказівки

Неділя, 1 листопада 2009, 12:31

Президент Віктор Ющенко ввів у дію рішення РНБО щодо забезпечення національної безпеки в умовах епідемії грипу.

Відповідний указ розміщений на сайті глави держави.

У рішенні Ради нацбезпеки зазначається, що "епідемічна ситуація набула надзвичайно загрозливого і не прогнозованого характеру і становить загрозу національній безпеці України".

"Служби Міністерства охорони здоров'я із запізненням зреагували на очевидні загрозливі тенденції та не застосували необхідних профілактичних заходів для зниження загрози життю і здоров’ю людей", - зазначив Радбез.

РНБО доручила уряду "забезпечити системну роботу державної надзвичайної протиепідемічної комісії". Кабмін має "посилити моніторинг епідемічної ситуації в Україні, здійснювати прогнозування можливих наслідків поширення в Україні захворювань".

"Вирішити в триденний строк питання щодо виділення додаткових коштів на фінансування комплексу заходів з мінімізації наслідків поширення захворювань", - йдеться у рішенні.

Також Кабмін має "забезпечити у тижневий строк обласні вірусологічні лабораторії Державної санепідслужби та відповідні науково-медичні заклади необхідним обладнанням, діагностичними та витратними матеріалами, дезінфекційними засобами тощо".

"Невідкладно забезпечити готовність лікувально-профілактичних закладів для надання медичної допомоги, створення резервів медичного обладнання, антивірусних препаратів, виробів медичного призначення, зокрема засобів індивідуального захисту, а також вакцин, дезінфекційних засобів", - йдеться у рішенні.

Кабмін має забезпечити "посилення протиепідемічного режиму та проведення комплексу дезінфекційних заходів у місцях масового перебування людей, дитячих дошкільних, освітніх закладах, установах охорони здоров’я, закладах культури, на підприємствах, в організаціях і установах, незалежно від форм власності".

Також доручено "невідкладно запровадити обмеження у проведенні масових культурно-розважальних та інших заходів, пов’язаних з великою скупченістю людей".

"Забезпечити запровадження в установленому порядку митного оформлення протягом однієї доби вантажів з гуманітарною допомогою (лікарських засобів, медичного обладнання, виробів медичного призначення), що надходять в Україну", - зазначається у рішенні РНБО.

Кабміну доручено "забезпечувати залучення для надання медичної допомоги населенню медичні частини і підрозділи МВС, МНС, військових госпіталів Міноборони, а у разі необхідності – санаторіїв для розміщення хворих".

Повний текст рішення РНБО можна знайти тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування